Audi A4

1024px-audi_a4_avant_ambition_2-0_tdi_tiefseeblauPå bild: Audi A4 Avant 2,0 TDI Ambition

Den fjärde och näst senaste generationens Audi A4 erbjöds mellan 2008 och 2015 innan den ersattes 2016 av den nya generationen. Modellen konkurrerade med BMW 3-serie och Mercedes C-klass, och finns tillgänglig som både kombi och sedan med fem dörrar.

A4 erbjöd framhjulsdrift i de flesta utföranden, men finns även med fyrhjulsdrift. En rad olika motorer fanns att tillgå, med olika alternativ så som basmotorn på 1,8 liter och den större 3,2 liters V6, som du finner i den fyrhjulsdrivna modellen. I valet av växellåda stod man mellan en manuell låda, en dubbelkopplingslåda, och en CVT (Continuously Variable Transmission).

Bäst bränsleförbrukning fick man med dieselmotorerna, där förbrukningen gick under 0,7 liter/mil. 2014 Släpptes Audi A4 Avant 2,0 TDI ultra, med en turbomatad dieselmotor på fyra cylindrar som gav 136 hk och en förbrukning om endast 0,42 liter/mil vid blandad körning. Vid ett test av Teknikens Värld uppger man däremot att motorns prestanda inte lever upp till vad bilen vill, och att motorljudet inte är helt behagligt. TDI ultra kom med 6-växlad manuell låda och framhjulsdrift, med ett nypris på 351.900 kr.

A4 Avant, kombimodellen, är en bra liten familjebil som håller tillverkarens löfte om kvalitet och pålitlighet. I sedanutförande hamnar A4 någonstans mellan Mercedes C-klass och BMW 3-serie, där vägegenskaperna inte riktigt är lika vassa som 3-serien, men samtidigt så är åkturen lite för hård för att ta sig an C-klassens komfort. Standardutrustningen var däremot relativt bra och man fick bland annat dimljus, klimatanläggning, 6,5-tums infotainmentskärm och automatiska vindrutetorkare. I krocktest har modellen även fem stjärnor i Euro NCAP – högsta betyg.

2012 gavs modellen ett facelift med en del mindre uppdateringar. A4 blev här mer lik storebror Audi A6, och fick bland annat ett omgjort frontparti, lysdioder i bakljusen, några små förändringar interiört samt uppdaterade motorer med mer effekt och lägre förbrukning. Förbrukningen sjönk här i genomsnitt med 11 %, och start/stopp blev standard för samtliga modeller. Standard blev även systemet ”driver alert” som kan märka av om föraren är dåsig, varpå den meddelar om att det är dags att ta en paus. Den uppdaterade A4 började på 285.500 kr i sedanutförande med en bensinmotor på 1,8 liter och 170 hästkrafter.

Att tänka på

Medan A4 var en storsäljare finns det som alltid några saker som kan vara bra att ha i åtanke om du är ute efter att förvärva en A4 (2008–2015). Delvis har Volkswagens dubbelkopplingslåda (DSG), vilken du hittar i både Audi, Skoda och Seat i olika former, fått kritik från VW-ägare från flera håll. Under 2013 slutade VW sälja Passat EcoFuel till taxiförare i Stockholm då körsättet orsakade problem för DSG-lådans livslängd. Privatpersoner uppgav däremot att de hade samma problem, och att taxibilar inte var de enda som skulle ha problemet. Modeller från både VW och Audi har kallats in i bland annat Australien under 2013, men Sverige har oss veterligen inte fått någon återkallning. I kort bör du vara säker på–om den begagnade A4 du är ute efter har DSG-lådan–att allt står rätt till med växellådan.

En annan aspekt är oljekonsumtionen i bilen. En del av motorerna slukar en avsevärd mängd olja, även om bilen är ny. Påminn dig själv om att kolla oljan åtminstone en gång i veckan, men ta bilen till en verkstad om oljenivån sjunker väldigt mycket.

Att ha i åtanke är även eventuella reparationskostnader. Högkvalitativa bilar är inte alltid de billigaste att reparera, och detsamma gäller därmed även ofta för Audi. Bland annat lyfter auto motor & sport en undersökning utförd av Länsförsäkringar, där Audi A4 och A6 var de dyraste att reparera bland de tio populära bilar som undersöktes. Exakt vilken årsmodell av A4 uppges däremot inte. För att minimera kostnaderna vid ett verkstadsbesök ska du alltid se till att undersöka priser hos olika verkstäder – kostnaderna kan skilja mycket!

Pris

Kollar man på priserna för begagnade A4 på blocket varierar det givetvis beroende på årsmodell och mil.

– För en lite nyare A4 (2013–) med runt 6.000 mil på mätaren kan du vänta dig att betala ungefär 200.000 kronor. Det finns däremot även de högre utrustade modellerna med färre mil på nacken som går upp mot 300.000 kronor, samt de lägre utrustade och något äldre som rör sig från 150.000 och uppåt.

– En lite äldre A4 (2008–) med 10.000+ mil på mätaren kan gå för under 100.00 kronor, där många fortfarande är i fint skick både ut- och invändigt.