BMW 5-serie

800px-2007-2010_bmw_520d_e60_sedan_02På bild: BMW 520d i sedanutförande

2003 lanserar man den femte generationens BMW 5-serie, E60, som kommer med en helt ny design med rundare och modernare formspråk. Modellen såldes fram till 2009 och var en elegant kombination mellan lyx, komfort och prestanda. 5-serie fanns i både sedan- och kombiutförande, båda med fem dörrar och bakhjulsdrift som standard.

Föregångaren till E60 delade många punkter med tillverkarens 7-serie, men den femte generationen kom som något annat. Den var annorlunda från BMWs övriga modeller, och även större på alla dimensioner än sin föregångare. E60 blev därmed rymligare inuti, samt fick större bagageutrymme. Interiören kändes lyxig och erbjöd högkvalitativa material med en uppenbar premiumkänsla i klassisk BMW-stil. Fyra vuxna satt bekvämt med gott om plats för benen och huvudet, och med lite vilja kunde man även sitta fem. Mittplatsen i baksätet är däremot mindre bekvämt, med hårdare underlag än övriga platser.

Motoralternativen var det gott om, där det bland annat fanns en större V8 som du hittade i 540i, 545i, samt 550i. Ett mindre alternativ var turbodieseln på 2,0 liter som satt i 520d. I sportversionen M5, som fanns tillgänglig både i utförandet sedan och Touring (kombi), satt en V10 på 5,0 liter. Denna gav 507 hästkrafter och en 0-100 km/h tid om 4,4 sekunder. BMW M5 E60 var världens första produktionsbil med en bensin–V10.

Utöver den något extrema tiocylindriga motorn i M5 erbjöd även de andra motorerna bra prestanda, och åkturen var välbalanserad och trevlig. Ljudnivån var också låg och allt som allt var E60 5-serie en gedigen bil med hög nivå av körglädje. I ett test av ViBilägare 2003 uppger man att stabiliseringssystemet DSC lovade god balans oavsett hur mycket man än provocerade bilen. Systemet kunde bromsa hjulen individuellt för att bibehålla stabilitet, och i testet försöker man få sladd på bilen i farter upp till 120-130 km/h utan framgång. Utöver DSC kom 5-serien med en rad funktioner (en del var tillval) för både säkerhet och komfort, så som aktiv farthållare, head up-display, aktiv styrning med mera.

2007 fick modellen ett facelift där ny teknik implementerades såväl som några estetiska förändringar. Resultat syntes bland annat på förbrukning och prestanda, där exempelvis 525i fick 20 procent mer vridmoment och 25,3 procent lägre förbrukning.

Att tänka på

Som alltid finns det saker att ha i åtanke om du spanar efter en begagnad 5-serie. I och med att bilen är fylld med teknik, så som iDrive-systemet, är det bland annat viktig att gå igenom alla dess funktioner för att vara säker på att allt fungerar rent tekniskt. Kolla specifikt på head up-displayen och se till att den fungerar, då dessa kan vara dyra att reparera.

Man bör även vara medveten om att iDrive-systemet kan vara krångligt att operera. Systemet, vilket kontrolleras genom att man vrider och trycker på en liten ratt, styr de flesta funktionerna i bilen, och kan ta mycket uppmärksamhet från körningen om man inte är helt med på hur det fungerar – vilket vore förståeligt.

En annan faktor som ofta gäller bilar av högre kvalitet är givetvis reparationskostnader. E60 är inget undantag. Delar kan kosta en rejäl summa och verkstadskostnader därmed. Se som alltid till att jämföra priser hos olika aktörer. Att vända sig direkt till återförsäljaren kommer troligtvis vara det dyrare alternativet.

Pris

Utöver ovanstående var–och är–E60 en riktigt trevlig bil som erbjuder hög komfort och goda köregenskaper. Vill du ha hög prestanda finns det motoralternativ för det, medan de mindre motorerna duger gott och väl om du främst är ute efter bekvämlighet. Motor och utrustning kommer givetvis även reflekteras i priset, och prisbilden för E60 är varierande om man ser till de olika bilarna tillverkade under bilens livstid. Nedan följer däremot en någorlunda prisbil för vad du kan förväntas betala för en finare 5-serie, såväl som för en med lite mer överkomlig prislapp

En lite nyare 5-serie (2007–) på runt 6.000 mil kan bli din för runt 150.000 kronor eller mindre. Högre utrustade modeller med bl.a. automatlåda och fyrhjulsdrift blir självklart dyrare men inte väldigt mycket.

För de tidigare E60 (2003–), eller helt enkelt de med mer mil på mätaren, kan man komma undan relativt billigt om man så vill. För ca 50.000 kronor får man en kombi eller Touring med 15–20.000+ mil på mätaren.