Land Rover Discovery II

800px-1999-2000_land_rover_discovery_ii_td5_5-door_wagon_2011-06-15_01På bild: Land Rover Discovery II TD5, innan facelift.

Den andra generationens Discovery introducerades 1998 och till utseendet var den inte helt olik sin föregångare, desto mer hade däremot hänt under ytan. Modellen var ett väl kapabelt offroad-fordon med många goda egenskaper, kvalitén var dock inte alltid 100 procent och pålitligheten fick lida.

Vid lansering kom Discovery med två motorer. En bensin-V8 på 4,0 liter och 185 hästkrafter, samt en femcylindrig diesel på 2,5 liter och 138 hästkrafter. Som man nog förstår var det kanske inte den mest ekonomiska bilen, åtminstone med V8. Blandad körning uppgick till 1,67 liter/mil med bensinmotorn, och 1,15 liter/mil med dieseln. Bilen var permanent fyrhjulsdriven och kom med hög- och lågväxel, där farten begränsades till 9 km/h i nedförsbacke.

Jämfört med den tidigare Discovery blev den andra generationen både större och tyngre. Stålramen behölls men tidigare aluminiumkomponenter ersattes med stål för extra förstärkning, vilket adderade ett par hundra kilo.

På vägarna erbjöd Discovery bra komfort. Manövreringen var enkel och alla instrument var tydliga och enkla att nå. Sikten framåt och åt sidorna var bra, samt så fick man en hög körställning. I terrängen var bilen nästan lika kapabel som sin föregångare. Med ett förlängt bakre överhäng var infallsvinkeln inte riktigt lika bra, luftfjädring för bakre hjulen fanns däremot tillgängligt som tillval, vilket var designat för att hålla bilen plan under olika omständigheter. För att kompensera för det ökade överhänget kunde fjädringen höja aktern vid offroad-körning, alternativt användas för att underlätta vid lastning eller användande av släp. Med tillvalet ACE (Active Cornering Enhancement) kontrollerades karossens rörelser i kurvorna med hjälp av aktiva krängningshammare.

2002 fick modellen ett facelift, vilket delvis ska hjälpa till med urskiljningen från första generationens Discovery. Bland annat får fronten nya strålkastare som går i stil med tillverkarens Range Rover, samt lackerade stötfångare fram och ny stötfångare bak. Interiören får också några nya detaljer och styrningen omarbetas för att underlätta hanteringen av bilen. 2004 introducerar man den tredje generationens Discovery.

Att tänka på

En Discovery som har underhållits väl kan vara pålitlig, men oavsett vad som sägs om bilen du är på span efter gäller det att du undersöker den noggrant för att undvika problem framöver.

Om bilen är utrustad med automatlåda är det viktigt att denna testas utförligt. Dessa kan vara problematiska och reparationer är dyra. Gör en rejäl testkörning för att vara säker på att växellådan går smidigt, alternativt ta hjälp från en expert.

Som med de flesta bilar vi tar upp här bör du även dubbelkolla att all elektronik fungerar, då elfel inte är helt ovanliga på Discovery. Undersök även eventuella oljeläckor runt motorn. Problem med ABS-bromsarna bland tidigare modeller sägs också vara förekommande.

Pris

Det finns inte överdrivet många Discovery II till försäljning idag, men en modell i fint skick kan kosta en del. När du kollar efter begagnade Discovery är det viktigt att du ser till hur modellen har använts. Har bilen främst använts utanför terrängen och tagits väl om hand om är det givetvis positivt, medan exemplaren som ofta har använts som offroad-fordon och brukats hårt kan vara smarta att undvika. Ha även i åtanke den ganska stora skillnaden i förbrukning mellan diesel- respektive bensinmotorn.

De flesta modeller är uppe i över 20.000 mil, och i gott skick hamnar de här på runt 50.000 kronor. Lite tröttare modeller kostar neråt 30 kronor, men undersök som sagt hur bilen har körts. Lågmilare i gott skick är eftertraktade och kan kosta upp emot 80-90.000 kronor.