Renault Megane II

800px-renault_meganefacelift

bild: Megane halvkombi med fem dörrar, facelift.

Den andra generationens Renault Megane lanserades 2002 och den hade då hämtat en del av formspråket sett i tillverkarens bil Avantime. Megane utsågs till European Car of the Year 2003, och fick bland annat fem stjärnor i Euro NCAP. Den fanns tillgänglig både som tre- och femdörrars halvkombi, som cabriolet samt som sedan och kombi. Här fokuserar vi däremot främst på bilen i halvkombiutförande.

Megane hade ett helt klart eget utseende. Med en välvd bakruta och utstickande bakparti ihop med stora baklyktor samt en sluttande front såg modellen inte ut som mycket annat på vägarna. Designen kanske inte föll alla i smaken, men än idag sticker Megane ut bland nyare modeller. Jämfört med sin föregångare blev den större och tyngre, och inuti kändes bilen ovanligt rymlig för sin storlek. Två vuxna i baksätet fungerade om man så ville. Bagageutrymmet fick däremot lida av den lite annorlunda designen på bagageluckan, men fällde man ner bakre raden fick man fortfarande en del utrymme för last.

Vid lansering kom Renault Megane med fem möjliga motorval. Två turbomatade dieselmotorer på 1,5 samt 1,9 liter, och tre bensinare på 1,4, 1,6 samt 2,0 liter. Den största dieseln respektive bensinmotorn fick en 6-växlad låda, medan de andra fick fem växlar. Den femväxlade lådan var inte optimal vid högre hastigheter, då den nog var mer optimerad för staden än för motorvägen. Den gick därmed på relativt höga varvtal när man kom upp i fart, vilket givetvis gick ut över förbrukningen.

Megane var däremot en tyst liten bil, även när motorn fick jobba mer. Motorn gick tyst och bra och det var få störningsmoment i övrigt som påverkade åkturen. Utöver ljudnivån erbjöd Megane hög komfort med följsam styrning. För en bil av sin storlek och prisklass fick man faktiskt en riktigt bra körupplevelse.

2006 får modellen ett facelift med bland annat uppdaterad interiör och en ny front, samt några andra mindre förändringar. Motorutbudet uppdateras även något, men i stort fortsätter Megane med sin tidigare design, och tillverkningen pågår fram till 2009.

Att tänka på

Kamremmen på Megane behöver bytas vart femte år. Var noga med att detta har gjorts efter sagd intervall på modellen du tittar på. Om inte kan du räkna med en kostnad om ca 5.000 kr för ett byte. Det gäller däremot att du hittar rätt verkstad, då en del märkesverkstäder kan överdebitera rejält.

Elektroniken har varit känd för att krångla något, med exempelvis krockkuddelampor som tänds felaktigt, eller regnsensorer som inte fungerar korrekt.

Andra reparationskostnader som kan tillkomma är trasiga tändspolar, glappa spindelleder och trasiga hjullager. ViBilägare uppger att kostnaderna för byte av spindelled och hjullager är cirka 3.000 respektive 3.500 kronor.

Vi på Bilsalongen har faktiskt egen erfarenhet av Megane och kan uppge att man i detta fallet fick byta just tändspolar efter att bilen inte startade, och en av spindellederna som var glappa. Tändspolar föreslår vi att du beställer online, där de går att hitta helt nya för under tusenlappen. Jobbet är relativt enkelt att utföra själv med lite vilja och en timma över. Spindelled kan vara svårare att ordna själv, men det går däremot här att komma undan med en något billigare reparation än de 3.500 kr man föreslår ovan. Som med kamremsbyte är vårt tips att undvika märkesverkstäderna.

Pris

De begagnade Renault Megane du finner till försäljning idag har ofta runt 10.000 mil på mätaren. I vissa fall har de gått neråt 7.000 mil, och de kan då gå för cirka 30–35.000 kronor. De modellerna med lite fler mil på mätaren kostar neråt 20.000 kronor eller mindre, men räkna med att lägga 25–30.000 kronor för en Megane i bra skick med inte allt för många gångna mil.