Toyota Aygo

800px-toyota_aygo_front

bild: Aygo med fem dörrar innan facelift.

Aygo var en liten stadsbil som lanserades 2005. Framtagningen av bilen gjordes ihop med Citroen och Peugeot, vars modeller gick under namnen C1, respektive 107. De tre bilarna är därmed i stort sett identiska och delar de flesta av sina egenskaper.

Aygo kom, som sina franska syskon, med tre eller fem dörrar. Baksätet rymde endast två personer och var trångt. Några stora transportmöjligheter var det här inte talan om, men med nedfällda baksätet kunde man få in hyfsat med last. Modellen var i kort en bil för singelpersonen som mest skulle färdas inom stan.

På vägarna erbjöd den däremot en ganska bra körkänsla. Fjädringen var av det hårdare slaget men styrningen var lättmanövrerad och stabil, och överlag var komforten absolut acceptabel. Inuti bilen fann man ingen vidare komplicerad förarmiljö, men det behöver inte vara något illa. Det var även här som de tre bilarna skiljde sig åt relativt mycket, men det var fortfarande inga stora skillnader sinsemellan. Andra märkbara olikheter var bland annat i fronten, där strålkastare och grill såg annorlunda ut. Du hade dock fortfarande utan problem kunnat missta dig för vilken som var vilken på vägarna.

Ljudnivån var inte den bästa i Aygo. Bensinmotorn på 68 hästkrafter och 1,0 liter gav ifrån sig en del ljud och på motorvägen fick man vänja sig vid en del buller. Utöver detta har skrammel från inredning förekommit. En dieselmotor på 1,4 liter fanns enbart tillgänglig för Citroen C1 och Peugeot 107, men denna ska ha gett ifrån sig ett väldigt bullrande. Två växellådor erbjöds, en femväxlad manuell samt en halvautomat. Med den manuella lådan låg förbrukningen på låga 4,6 liter/100 km vid blandad körning, ett stort plus.

Aygo får under sin livstid två facelift. 2009 ersätts fronten på bilen och baklyktorna får ett nytt utseende. 2012 sker den andra uppdateringen, där fronten får ett nytt utseende ännu en gång, vilket ger plats för varselljus. Den första generationen Aygo produceras fram till 2014, då en ny generation tar över.

Att tänka på

Vid ett begköp av Aygo finns som alltid saker att ha i åtanke, där det mesta givetvis även gäller för syskonmodellerna C1 och 107.

En faktor som kan komma att bli riktigt jobbig är det bristande rostskyddet. Bilen saknar bland annat en del rostskydd undertill och i ett test av ViBilägare från 2012 får den sämsta möjliga betyg i deras rostskyddsbedömning. Ett mindre plåster på såren är att bagageluckan är helt i glas och därmed slipper rost.

En positiv egenskap med Aygo är att den har kamkedja, vilket är bättre jämfört med kamrem sett till underhållet. Se däremot till att lyssna på kedjans gång för att vara säker på att den inte gör några konstiga läten.

Pris

En an annan fördel med Aygo är de relativt låga driftkostnaderna, och med några år på nacken kan den även vara ganska billig att förvärva.

– De billigare och lite äldre Aygo kostar neråt 25.000 kronor, däremot med över 10.000 mil på mätaren. De lite finare exemplaren från innan 2009 kommer hamna på över 30.000 kronor.

– Aygo efter sitt första facelift kostar runt 50.000 kronor, och finns i många fina exemplar.

– För de nyare modellerna av första generationens Aygo börjar prislappen på ca 50.000 kronor och går upp till nästan 90.000. Men dyrare modellerna har givetvis ofta gått mycket mindre och erbjuder i vissa fall nästintill nybilskänsla.

Det finns alltså ett flertal möjligheter om du är sugen efter Aygo. Nämnvärt är däremot att både Peugeot 107 och Citroen C1 verkar ligga något bättre till i prisklass, trots att det i stort sett är samma bil.