Volvo XC90

2009_volvo_xc90_p28_my09_d5_wagon_2011-07-17_01På bild: Volvo XC90 från 2009

Volvos första generation XC90 tillverkades 2002 till 2012 och såldes ända in på 2015. Med en lång livslängd var XC90 en otrolig populär bil som kom att bli tillverkarens mest sålda fordon år 2005. När modellen kom var det Volvos första steg in på suv-marknaden, med motståndare i bilar så som BMW X5, Audi Q7 och Mercedes ML. Tanken var här inte att konkurrera med andra offroad-suvar, utan att man skulle skapa ett säkert familjefordon med gott om utrymme och praktiska egenskaper.

Inuti XC90 hade man generösa ytor för barn såväl som vuxna. Andra sätesraden kunde justeras framåt och bakåt samt fällas ner efter önskad konfiguration. Modellen erbjöd även en tredje rad, för att totalt få sju sittplatser. De två sittplatserna längst bak är däremot mer passande för barn än vuxna, och kom inte standard. Men överlag var åkturen bekväm, om än något skumpig till och från i och med en mjukare fjädring, och ljudnivån var god. I sin helhet gav XC90 en riktig suv-känsla med högre markfrigång och en enkel men komfortabel körupplevelse.

Vid lansering kom XC90 med tre olika motorer: en bensinturbo på 2,5 liter och fem cylindrar som ger 210 hk; en turbodiesel, också på 2,5 liter och fem cylindrar, som ger 163 hk; samt en T6 med parallellturbo på 2,9 liter och 272 hk. Teknikens Värld uppger i ett test att turbodieseln var motorn man gillade minst, som på grund av den något för låga motoreffekten kändes lite slö. Favoriten blev bensinturbon på fem cylindrar, delvis tack vare den smidigare växellådan och lägre förbrukning än T6:an. Andra motoralternativ tillkom sedan, bland annat en V8 på 4,4 liter för att möta efterfrågan på USAs marknad.

XC90 hade ett fyrhjulsdriftsystem vilket främst drev framhjulen, men som förflyttade kraft till bakhjulen när framhjulen tappade grepp. Säkerhetsfunktioner inkluderade delvis krockgardiner som förblev fyllda med luft under en längre tid om bilen skulle välta, samt ett antisladdsystem–DSTC–som motverkar vältning. Systemet kom som standard, och det var tydligt att Volvo tog risken för vältning på stort allvar när XC90 konstruerades.

2007 får modellen ett facelift som inkluderade en omstylad front och omarbetad interiör, samt en uppdatering av motorer. Även 2009, 2010 och 2012 gjordes mindre förändringar, där bland annat nya tillval blev tillgängliga.

Att tänka på

Bra att tänka på när du kollar efter en begagnad XC90 är först och främst hur bilen har använts. Kolla efter eventuella skador och liknande som kan avslöja om den har körts mycket i terräng. Även om detta kanske inte är väldigt vanligt för ägare av XC90 är det värt att ha koll på

En annan sak att kolla efter är om bilens kamrem har bytts ut. Är det en av de tidigare modellerna du är ute efter bör det ha skett åtminstone en gång. Gå även igenom servicehistoriken i allmänhet och se till att service m.m. har skötts ordentligt.

Har modellen du kollar på automatisk växellåda bör man testa denna utförligt för att vara säker på att den fungerar korrekt. Reparationer kan komma att stå dig dyrt! Testa också de olika reglage, knappar osv som finns för att vara säker på att alla elektriska funktioner fungerar korrekt, då det är en bil med mycket teknik.

Man bör också vara beredd på en något högre förbrukning, speciellt om man går för en XC90 med någon av de större motorerna. Bland annat väger bilen mycket och när den lanserades hade man inte kommit lika långt i effektiviseringen av motorer som man har idag. Volvo själva uppgav att V8-motorn gjorde 1,34 liter/mil vid blandad körning, vilket för sin tid kanske inte var bland det värsta, men det är en avsevärd mängd idag.

Pris

Med sin långa livslängd kommer självklart priset variera otroligt mycket beroende på hur gammal bilen är och vilket skick den är i.

Vill man komma undan riktigt billigt kan man få en av de tidigare XC90 för ca 50.000 kronor. Man får däremot räkna med minst 20.000 mil på mätaren, och i en del fall betydligt mer än så.

De finare modellerna från slutet av bilens tillverkningsperiod kostar upp emot, och över, 300.00 kr. Det är däremot inte helt rättvist att jämföra dessa med modellerna som tillverkades 10 år tidigare. I denna prisklassen ligger många av bilarna på cirka 8.000 gångna mil, med fin interiör och exteriör samt gott om utrustning.

Sen finns det givetvis en uppsjö av begagnade XC90 emellan de två prisklasserna täckta ovan. Bilen hade som sagt en väldigt lång livslängd och var mycket populär, så den finns därmed även i många exemplar än idag!