VW Bubbla

800px-2006-2007_volkswagen_new_beetle
På bild: VW New Beetle, facelift. 

Volkswagen Bubbla–eller New Beetle som var dess riktiga namn–introducerades 1997 som efterföljaren till den ikoniska modellen Typ 1 (också kallad Bubbla). Originalet Typ 1 har en otrolig rik historia och kom att bli en av de mest tillverkare bilarna någonsin, men medan Volkswagen hävdade att den andra generationens Bubbla är en pånyttfödelse av Typ 1 var det egentligen en helt ny bil som inte delade väldigt mycket med sin föregångare. Exempelvis hade den då nya Bubblan varken bakmonterad motor, bakhjulsdrift eller luftkylning, som den gamla modellen.

Vid lansering kom bilen med 2,0 liters bensinmotor på 115 hästkrafter. Ytterligare alternativ blev senare tillgängliga i form av en turbomatad bensinmotor på 1,8 liter och 150 hk, en 1,6 liters med 100 hk, och en dieselmotor på 1,9 liter och 90 hk. Den större bensinmotorn samt 1,6 liters bensinaren erbjöd båda ett hyfsat vridmoment och bra respons, medan turbomotorn gav mest effekt, och dieseln hade bäst förbrukning.

Konstruktionen av Beetle var inte helt optimal. Bilen byggde på Volkswagens Golf, och de delade därmed bland annat egenskaper så som att kvaliteten på styrning, bromsar och komforten var bra. Men den hade inte många av Golfens praktiska egenskaper. Bagageutrymmet var inte särskilt stort, baksätet kändes instängt och hade inte mycket utrymme, och med endast tre dörrar var det krångligt om man behövda använda den bakre raden ofta. Som familjebil var den inte optimal, ytterligare stärkt av faktumet att den bara hade fyra säten. Vad den däremot gjorde bättre än sin föregångare Typ 1 var krocksäkerheten, där man fick fyra stjärnor i Euro NCAP. På vägarna var Bubblan som sagt komfortabel, men sikten var dålig framåt såväl som bakåt.

2003 lanserar man en cabrioletmodell, och 2006 får bilen en mindre uppdatering, med bland annat en ny front.

Även om Bubblan kanske inte var den mest praktiska bilen finns det säkert de som faller för dess unika design. Om inte det, så kanske för den lilla blomvassen som pryder instrumentbrädan. 2011 ersätts modellen av en ny generation.

Att tänka på

Medan motorerna du finner i Beetle inte borde ge några problem kan det vara bra att leta efter oljeläckor som behöver åtgärdas i framtiden, vilket kan orsakas av sköra plastdelar.

Ett annat problem kan komma i form av rostiga bromsskivor. Ha koll på att modellen du kollar på inte behöver byta skivor inom den kommande tiden.

Har bilen körts hårt kan växellådan ha tagit stryk. Bubblan använde inte Volkswagens krånglande DSG-låda (dubbelkopplingslåda), men se fortfarande till att testa automatlådan utförligt för att vara säker på att den går utan problem. Dubbelkolla även elektroniken för att vara säker på att allting fungerar som det ska, då elfel, som med många andra begagnade bilar idag, inte är ovanligt.

Pris

Andrahandsvärdet på VW Beetle är relativt lågt idag, vilket givetvis är skönt för dig som är intresserad av bilen, men ha då i åtanke att den även troligtvis ska säljas vidare en dag.

En äldre bubbla med över 20.000 mil på mätaren går för cirka 20.000 kronor idag. De något finare modellerna med lite färre mil går för runt 40-50.000 kronor, medan de lite nyare modellerna på under 10.000 mil kostar från 50.000 och uppåt. Överlag är däremot prisbilden väldigt varierande, men räkna med minst 40.000 kr för en Bubbla i okej skick som är av lite senare årsmodell. Nämnvärt även att det finns många cabrioleter i gott skick ute för försäljning.